Elke fiets bestaat uit verschillende onderdelen, die op verschillende momenten moeten worden gecontroleerd en vervangen. De eerste inspectie van je nieuwe fiets moet worden uitgevoerd na 100-200 kilometer rijden of na 6 weken, wat het eerst komt. Vooral alle boutverbindingen (bijv. van de stuurklem en trapas) moeten worden aangetrokken en de rem- en schakelkabels moeten worden bijgesteld, omdat deze tijdens de inrijperiode een beetje kunnen uitrekken. We raden je ten zeerste aan de eerste inspectie en de daaropvolgende regelmatige inspecties, een keer per jaar te laten uitvoeren bij een fietsenmaker die je vertrouwt. 


Tips om je fiets in topconditie te houden

  • Houd je fiets veilig en beschermd tegen de elementen.
  • Zorg ervoor dat je de ketting regelmatig schoonmaakt en insmeert met de juiste kettingolie.
  • Controleer of je banden de juiste spanning hebben en of het profiel niet is versleten.
  • Controleer de werking van je remmen, om er zeker van te zijn dat je je snelheid onder controle kunt houden en tot stilstand kunt komen wanneer dat nodig is.
  • Leer hoe je een binnenband vervangt, voor als je onderweg een lekke band krijgt.


Als je fiets ongewone geluiden maakt of een ander rijgedrag vertoont, moet je hem naar je plaatselijke fietsenmaker brengen, of neem contact met ons op. Als je denkt dat je fiets een defect heeft, ga dan naar garantie.