Afhankelijk van de fabrikant en het land van herkomst moeten alle fietsen eerst min of meer uitvoerig worden geassembleerd. Vervolgens zorgen onze getrainde specialisten voor de fijne assemblage en eindcontrole van elke individuele fiets.

 

Stap 1: De versnellingen afstellen

Als de versnellingen goed zijn afgesteld, is rijplezier gegarandeerd. Of het nu gaat om derailleurversnellingen, naaf versnellingen of planetaire tandwielen, voor elk type versnelling moet een precieze afstelling worden gegarandeerd. De precieze afstelling van de tandwielen is dan ook een topprioriteit voor onze gespecialiseerde monteurs.

Stap 2: Centreer de wielen

Wij controleren en centreren alle geleverde wielen. Onnauwkeurigheden worden zo geëlimineerd en alleen ronde en stabiele wielen verlaten onze werkplaats.

Stap 3: De remmen afstellen

Remmen zijn van cruciaal belang voor uw veiligheid. Alle mechanische velgremmen en hydraulische remsystemen worden daarom zorgvuldig afgesteld en getest door onze deskundige monteurs. Elke fiets ondergaat een strenge rem test voor hij wordt verzonden.

Stap 4: Eindcontrole

Tenslotte worden bij de eindcontrole alle veiligheidsrelevante schroeven, remmen, veerelementen, lagers en scharnieren nogmaals gecontroleerd. Elke monteur tekent zijn naam voor een gewetensvolle en professionele eindmontage. Daarna wordt de fiets veilig verpakt in onze speciale doos.

Stap 5: Verzending en levering

Het liefst zouden we willen dat u uw nieuwe fiets gewoon uit de doos kunt halen en wegrijden. Dit is niet honderd procent haalbaar. 


Fietsen zijn meestal groot en omvangrijk en moeten zorgvuldig ingepakt worden om beschadigingen te voorkomen tijdens het transport. Om deze reden is het niet mogelijk een fiets volledig gemonteerd te leveren. Met onze speciale verzenddozen komen we echter heel dicht in de buurt van de rijklare fiets. 


Slechts een paar stappen scheiden u van het rijden op uw nieuwe fiets. U hoeft alleen het stuur recht te zetten, het voorwiel te plaatsen en de pedalen te monteren. Al het benodigde gereedschap wordt bij de fiets geleverd en u ontvangt van ons automatisch per e-mail gedetailleerde montage-instructies. U zult merken dat uw nieuwe fiets binnen een paar minuten klaar is voor gebruik.